Εταιρική Υπευθυνότητα

Αρχική > Η οικογένειά μας > Εταιρική Υπευθυνότητα

Επιδιώκουμε να ξεχωρίζουμε όχι μόνο για την ποιότητα των προϊόντων μας, αλλά και για την ποιότητα των δράσεων που αναπτύσσουμε με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η επιχειρηματική μας πορεία καθορίζεται από την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών μας και των τελικών μας προϊόντων αλλά και από το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνουμε ως εταιρεία. Γι’ αυτό τον λόγο επενδύουμε σε υπεύθυνες πρακτικές, προγράμματα και πρωτοβουλίες, που αντανακλούν την επιχειρηματική μας ηθική και διαμορφώνουν θετικό αποτύπωμα, με οφέλη για όλους.

Έχοντας ως βασικό άξονα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας τον σεβασμό προς τον άνθρωπο, και με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης, αναπτύσσουμε σταθερά δράσεις που συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία αλλά και στο περιβάλλον. Οι δράσεις μας βασίζονται σε 4 πυλώνες:

Κοινωνία

Κοινωνία

H διατήρηση και η ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της εταιρείας αποτελεί διαχρονικό μας μέλημα. Επιδιώκουμε να ξεχωρίζουμε όχι μόνο για την ποιότητα των προϊόντων μας, αλλά και για την ποιότητα των δράσεων που αναπτύσσουμε με επίκεντρο τον άνθρωπο και την εμπιστοσύνη που κερδίζουμε μέσα από πρακτικές που προσφέρουν στήριξη σε ευπαθείς ομάδες.

Ορισμένες από τις πρωτοβουλίες μας, που αφορούν στην ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας, είναι:

• Δωρεές προϊόντων στα σχολεία του νομού
• Στήριξη τοπικών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
• Στήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών και κοινωνικών παντοπωλείων

Πολιτισμός

Πολιτισμός

Η ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της χώρας μας είναι ένα σημαντικό, διαχρονικό και συνεχές έργο, το οποίο ασπαζόμαστε και προσπαθούμε, από τη θέση μας, να συμμετέχουμε και να συμβάλλουμε ενεργά σε αυτό.

Είμαστε παρόντες στο έργο για τη διαφύλαξη του πολιτιστικού και αθλητικού ιδεώδους, μέσα από πρακτικές όπως:

• Στήριξη της Φιλαρμονικής Κορίνθου
• Στήριξη τοπικών αθλητικών ομάδων
• Στήριξη τοπικών εφημερίδων
• Ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων

Ανθρώπινο Δυναμικό

Ανθρώπινο Δυναμικό

Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας και το «μαγικό συστατικό» πίσω από κάθε επιτυχία της εταιρείας. Είναι η «οικογένεια» με την οποία μοιραζόμαστε κοινές πεποιθήσεις, αξίες και στόχους και εργαζόμαστε από κοινού για τη διαφύλαξή τους. Η στήριξη των ανθρώπων μας σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο αποτελεί διαχρονικό μέλημά μας, κάτι που το δείχνουμε έμπρακτα μέσα από πάγιες τακτικές και δράσεις, όπως:

• Οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων της εταιρείας, γονείς μαθητών της τρίτης Λυκείου
• Δώρα σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, στις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα

Περιβάλλον

Περιβάλλον

Η επιχειρηματική μας δραστηριοποίηση συνάδει και ακολουθεί την κουλτούρα της εταιρείας μας, η οποία τροφοδοτεί και ενισχύει με κάθε τρόπο την αγάπη για το περιβάλλον και την προστασία του. Αποτελεί συνειδητή επιλογή η εφαρμογή οικολογικών πρακτικών και τεχνολογιών, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και την ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικής ωφέλειας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συμμετέχουμε στα ανάλογα προγράμματα έχοντας υιοθετήσει μεθόδους, πρακτικές και τεχνολογίες όπως οι παρακάτω:

  • Συμμετοχή σε πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών και χάρτινων υλικών συσκευασίας σύμφωνα με τους όρους της ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης).
  • Συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) αλλά και με ιδιωτικές εταιρείες υπηρεσιών ενεργειακού συμβούλου, για την ελαχιστοποίηση των ενεργειακών μας αναγκών, αλλά και την ένταξη στην παραγωγική διαδικασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος.
  • Η μοναδική ελληνική επιχείρηση με συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα HORIZON 2020, με σκοπό την παραγωγή ατμού και εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων με τη χρήση συστήματος Βιολογικού καθαρισμού, ώστε μετά από την επεξεργασία των υγρών λυμάτων τα οποία προκύπτουν κατά την παραγωγική διαδικασία, το νερό να αξιοποιείται για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
  • Διαχείριση Λαμπτήρων & Ανακύκλωση Μπαταριών. Μακροχρόνια συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία ανακύκλωσης λαμπτήρων και τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης μπαταριών σε διάφορα σημεία της εταιρείας.
  • Ανακύκλωση χαρτιού. Ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων και επικοινωνίας και εφαρμογή διαδικασιών ειδικής διαλογής απορριμμάτων από χαρτί, τα οποία κατά τη συγκομιδή τους μεταφέρονται στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και στη συνέχεια περισυλλέγονται από εγκεκριμένη εταιρεία ανακύκλωσης χαρτιού. Επιπλέον, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να χρησιμοποιούμε συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον.
  • Τεχνολογίες που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.
  • Σύστημα καταγραφικού αναλυτή για την παρακολούθηση και αποτύπωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής δεδομένων της λειτουργίας όλων των ψυκτικών της θαλάμων, ηλιακοί συλλέκτες, Για την παστερίωση χρησιμοποιείται σύγχρονο και αυτοματοποιημένο σύστημα παραγωγής ατμού που παράγεται με καύση υγραερίου (LPG) χαμηλών ρύπων, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται τακτικό πρόγραμμα συντήρησης και ελέγχου της λειτουργίας και της απόδοσης του παραπάνω συστήματος.

Ανακαλύψτε την Mandrekas λογότυπος στα social media.

MENU

Close
Μετάβαση στο περιεχόμενο