Αρχική > Συνταγές > Λουκουμάδες με γιαούρτι

Λουκουμάδες με γιαούρτι

Χρόνος Προετοιμασίας
1hr 20m
Δυσκολία
Moderate
Μερίδες

Συστατικά

ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Αποτελείται από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και μαγιά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον συστατικών.

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1/4 φλιτζανιού (το ίδιο φλυτζάνι που μετράμε αλεύρι και γιαούρτι) κονιάκ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ελάχιστο αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Bήματα

  • 1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με τον αβγοδάρτη τα χτυπάμε να ενωθούν.Το μείγμα είναι αρκετά πηχτό, δεν είναι σαν τους λουκουμάδες με μαγιά που ξέρουμε.
  • 2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί. Δεν φουσκώνει.
  • 3. Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε κατσαρόλα και μόλις κάψει “κόβουμε” κουταλιές με ένα κουτάλι που βουτάμε πρώτα σε κρύο νερό και τις ρίχνουμε στο λάδι.
  • 4. Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • 5. Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με κανελίτσα και μπόλικο μέλι!

Ανακαλύψτε την Mandrekas λογότυπος στα social media.

MENU

Close
Μετάβαση στο περιεχόμενο