Αποτελείται από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και μαγιά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον συστατικών.
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/4 φλιτζανιού (το ίδιο φλυτζάνι που μετράμε αλεύρι και γιαούρτι) κονιάκ
1 κ.γ. σόδα
ελάχιστο αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Bήματα
1.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με τον αβγοδάρτη τα χτυπάμε να ενωθούν.Το μείγμα είναι αρκετά πηχτό, δεν είναι σαν τους λουκουμάδες με μαγιά που ξέρουμε.
2.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί. Δεν φουσκώνει.
3.
Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε κατσαρόλα και μόλις κάψει “κόβουμε” κουταλιές με ένα κουτάλι που βουτάμε πρώτα σε κρύο νερό και τις ρίχνουμε στο λάδι.
4.
Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
5.
Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με κανελίτσα και μπόλικο μέλι!